sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Porkkanakakku (munaton [maidoton])


Tein Leedsiläisten vaihtareiden läksiäisiin aivan mahtavaa porkkanakakkua. http://kessu82.vuodatus.net/blog/1184758 -sivulta löysin ohjeen. Pikkusen muutin sitä itse mutta en mainittavasti.

3dl öljyä
3dl sokeria (raakaruokosokeri on tässä kakussa parempi vaihtoehto muttei mitenkään pakollinen)
5dl vehnäjauhoja (1dl voi korvata soijajauhoilla)
3tl ruokasoodaa
1tl suolaa
3-4tl kanelia
maustemitta neilikkaa
1,5-2dl hasselpähkinärouhetta
4dl porkkanaraastetta
purkki ananasmurskaa nesteineen

Sekoita öljy ja sokeri keskenään ja lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja ananas. Paista 175*c uunissa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrute:

200g maustamatonta (maidotonta) tuorejuustoa
2dl tomusokeria
~tl-rkl sitruunamehua

Kaikki vaan sekasin ja kakun päälle. Hasselpähkinärouhe on hienon näkönen kuorrutteen päällä :)

Kakku kannattaa panna yöksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti