sunnuntai 28. maaliskuuta 2010
reilu banaanikakku
tehtiin illanistujaisiin kaimani toivetta, eli tätä banaanikakkua. sai järettömästi kiitosta vierailta, ja vaan hyvin vähän jäi jälelle. ideoin päälliseksi vielä mokkakuorruttenki. resepti on alunperin vegaaniliiton sivvuilta, ihan pieni muutos ohojeeseen tehtiin mutta maku varmasti sama.
2 reilun kaupan banaania
3 dl vaniljalla maustettua soija- tai riisimaitua
1 dl sulatettua margariinia
1/2 dl siirappia
4½ dl vehenäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
banaanit sosseutetaan (esim. haarukalla). kosteat aineet pannaan sekasi ja kuivat aineet myös. tämän jäläkeen seokset yhistettään ja pannaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. paistetaan 170*c uunisa vajjaa tunti. alakuperäsessä ohojeessa luki 45-60min
uunista ottamisen jäläkeen kannattaa antaa kakun jäähtyä liinan alla, varsinki jos meinaa tehä kuorrutteenki.
kuorrutteeseen tullee espressoa ja tomusokeria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ooo looks very nice =] xx
VastaaPoistait was :P
VastaaPoistajep, oli kyl pirun hyvää.
VastaaPoista