maanantai 22. helmikuuta 2010

foccaccia

suunnittelin ystävänpäivän illanistujaisiin helpohkon
menun johon tuli esimerkiksi tätä foccaccia-leipää. kovin kuiturikastahan tämä leipä ei oo, mutta hyvvää kyllä!

4dl (taysjyvä)vehenäjauhoja
3dl hiivaleipäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl soijajauhoja
1ps kuivahiivaa
½l lämmintä vettä
½dl olliiviöljyä
hyppysellinen sokeria
1-2tl suolaa
2-3 raastettua valakosipulin kynttä

päälle esim:
aurinkokuivattuja tommaatteja
sipulia
olliiveja
olliivioljyä
pizzamaustetta
suolaa+pippuria

sekota hiiva desiin valitsemiasi jauhoja ja lissää hyvin vispaten lämpimään vetteen. anna seistä 5min. lissää muut ainekset (huomaa, että laitoin valakosipulin ite leipään), viimeisenä vehenäjauhot, koko ajan tunnustellen taikinaa. ku taikina irtuaa kulhon reunoista, on se valamista. jauhoja saa siis jäähä yli, tai saa niitä laittaa reilumminkin jos siltä tuntuu.

anna taikinan kohota lämpimässä (esim. vesihauteessa) peitettynä kaksinkertaseksi.

vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla 5-10min, kunnes siitä tullee kimmosaa. taputtele leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (ite kaulin sen tasaseksi, peitti koko pellin). ripottele päälle täytteet ja paista 200*c uunissa noin puoli tuntia. testaa leipää 20min jäläkeen veitellä painamalla se leivän keskelle. jos veitti tullee puhtaana ulos, on leipä valamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti