sunnuntai 31. tammikuuta 2010

puolukkamarmeladit


tein näitä HERKKUJA jouluksi, ei kyllä jääny viimeseksi kerraksi!

2tl viinihappoa
1,5dl puolukkasurvosta
15g agar agar -jauhetta (ostin oulun p&s:stä aika kauan sitte)
½l vettä (osan voi myös korvata mehulla)
5-6dl sokeria

laita vesi kylmänä kattilaan ja lisää agar agar sekä sokeri. kuumenna ja keitä kunnes sokeri on liuennut. ota pois hellalta ja lisää marjasose sekä viinihappo.

kaada seos leivinpaperilla vuorattulle uunipellille ja anna hyytyä. itse nakkasin pellin ulos pakkaseen, joten seos jähämetty alle tunnissa. huoneenlämmössä mennee varmasti usiampi tunti. leikkaa jähämettyny seos mielesi mukaseksi paloiksi.

anna makeisten 'hikkoilla' viikon verran huoneenlämmössä pölyltä suojattuna ja sokeroi lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti