torstai 10. joulukuuta 2009

piparit


piparkakkutalon taikinaa jäi yli ja tein niistä sitte pipareita. tosi hyviä ku leipoo oikeen ohhuiksi ja antaa paistua kunnolla. rappeita - parhaita!

2dl siirappia
3dl sokeria
100g tummansinistä keijua
1rkl kanelia, neilikkaa ja inkivääriä (kaikkia siis 1rkl)
2dl soija- tai kauramaitua
1tl ruokasoodaa
1,5l jauhoja

keitä siirappi, sokeri, rasva ja mausteet kattilassa kunnes sokeri sullaa. anna jäähtyä. laita maito sekkaan. sekota ruokasooda parriin dessiin vehenäjauhoja ja lissää seokseen. jatka jauhojen lissäämistä kunnes taikina tuntuu sopivalta.

anna olla jääkaapissa yön yli. paista piparit 200*c:ssa 5-10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti