tiistai 1. joulukuuta 2009

papuja ja uunijuureksia


löysin oulun p&s:stä luomupapusekotusta ja halusin kokkeilla. toimeen siis.

liota papuja yön yli suolaisessa vedessä.

5-7 porkkanaa
1 palsternakka
2-3 sipulia
1 nauris
2-3 valakosipulin kynttä
kuivattuja yrttejä
ölijyä
suolaa

keitä pavut vedessä, jossa EI ole suolaa. suolan lissääminen pidentäis keittoaikaa reippaasti.

piliko juurekset ja sipulit (ite ainaki tyyliin puolitin sipulit ja kynnet). hiero niihin hiukan öljyä ja ripottele päälle yrtit. paista 200-225*c uunissa vajjaa tunti välillä sekottaen.

pakko mainita pari huonua puolta tuosta papusekotuksesta. ensinnäkin seassa olleet mungpavut kerkes puuroutua ennenku mitkään muut pavut oli edes kypsiä. lisäksi mustapavuista lähtenyt vöri muutti muut pavut harmaiksi jo liottaessa.

hyvvää oli silti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti