sunnuntai 25. lokakuuta 2009

lounaspatongit


näihin HERKKUIHIN sain idean ku työpaikalla muut söi bistro-patonkeja joita en ite syöny (salami). kotona sitte alotin tän noin kolometuntisen rupiaman - ja kyllä kannatti!

patongit (3)

3dl vettä
2dl soijamaitua
pussi kuivahiivaa
2tl suolaa
6dl grahamjauhoja
4dl vehenäjauhoja
1dl lesseitä tai kaurahiutaleita
75g tummansinistä keijua sulana
1tl sokeria

sekota hiiva 2 desiin jauhoja ja sekota kättä lämpimämpään nesteeseen (vesi ja maito). lissää kaikki muut paitsi jauhot ja sekota hyvin. nyt voit alakaa lisätä jauhoja hyvin sekottaen. jatka käsin kuhan taikina on tarpeeksi paksua. jauhoja voi lisätä jos taikina jää tahamiaksi.

nostata taikina kaksinkertaseksi kelemulla hyvin peitettynä lämpimässä.

vaivaa taikinaa 10 minnuutin ajan ja muotoile siitä 3 patonkia. kohota patongit ja paista 220 asteessa 10-15min.

päälliset

1,5dl soijarouhetta turvotettuna
1 tommaatti
3-4 aurinkokuivattua tommaattia
sipuli
valakosipuli
½ kesäkurpitsa
1/3 paprika
pitsamaustetta tai oreganoa
cheezly-juustoa raastettuna (edam)

piliko kasvikset, valakosipuli oikein pieneksi. leikkaa patongit ensin puoliksi pystysuunnassa ja sitten vielä vaakasuorassa. näin yhestä patongista tullee 4 pallaa.

lado täytteet tasasesti patongeille (pari patonginpallaa jäi ainaki mulla yli) ja taputtele tiiviiksi. ite ainaki pakastin patongit erillisissä pusseissa - kätevää ottaa lounaaksi ja lämmittää mikrossa.

ite oon ainaki sen verran suolanperso että halusin ripotella vähän aromisuolaa leiville, mutta sehän on makuasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti